Pokličite nas

Prašno barvanje

Kovinski snegolovi so na strehi izpostavljeni atmosferskim vplivom (UV žarki, kisli dež, lug ...) in podvrženi rjavenju. Pred takšnimi negativnimi vplivi jih moramo zaščititi in tako podaljšati njihovo življensko dobo.

Prašno elektrostatično barvanje je ekološki postopek prijazen do zaposlenih in narave - zmanjšuje emisije hlapov, količino odpadnih vod in emisij v odpadne vode.

Pred začetkom barvanja moramo površino snegolovov razmastiti in posušiti. Na posušeno površino snegolovov potem nanašamo prašno barvo (po RAL lestvici) – elektrostatično nanašanje barve. Barva na snegolovih se zapeče v peči pri temperaturi od 180°C do 200°C. Snegolovi se potem ohladijo in so pripravljeni za pakiranje in transport do naših kupcev ali krovcev.

Končni izdelek – pobarvani snegolov je lahko različnih barv (po RAL-u) in nanosov, od sijajnih do mat. Kvaliteten snegolov bo odporen na zunanje vplive, rjavenje, mehanske obremenitve. Razen kakovosti, ki jo pridobimo z elektrostatičnim barvanjem mormo omeniti tudi estetsko prednost takšnega snegolova.

V kolikor ste izbrali strešnike v barvi (rdeči, črni, sivi ...) vam lahko dostavimo tudi snegolove enake barve in vaša streha bo delovala celovito.

Galerija