Pokličite nas
Snegolovi Lotrič s.p. :: Novice :: Priporočila za širino snegolovov

Priporočila za širino snegolovov

V našem podjetju  ponujamo snegolove širine 38 mm, medtem ko opažamo, da konkurenčna podjetja ponujajo snegolove širine 35mm oziroma celo manj. Seveda priporočamo, da so snegolovi na vaši strehi kar se da široki, saj manj široki snegolovi preprosto ne zagotavljajo dovolj upora snega  v primerjavi z snegolovi stavbnega kleparstva Jan Lotrič, ki so širši.

Vkolikor je snegolov ožji, ustvari na snegu takoimenovani zarezni učinek, ki pa predstavlja veliko grožnjo, da bo sam sneg zdrsnil s strehe. Točkovni snegolov mora omogočati, da celotno ostrešje drži težo snega in ne samo del strehe. Če se sneg ne premika,  se obremenitev na snegolove ne povečuje.

Seveda, če je  premalo snegolovcev na m/2,  se pa kaj hitro ahko zgod,i da se sneg premakne (zdrsne). V takem primeru,  se zaradi hitrosti in teže močno poveča sila na posamezen snegolov.

Širši snegolovi, ob pravilni postavitvi nudijo optimalen oprijem snegu, s tem pa prepreči premikanje snega in  to je ključ do trajne in kvalitetne rešitve.

In če vas zanima še razlika v ceni, je le smešno nizka. Razlika med ožjimi oziroma širšimi snegolovi se meri v centih / kos.